Uusi nimi, uusi alku

Oman domainin lisäksi tämä on ollut yksi pidempiaikainen haave blogin suhteen. Olen asiaa pohtinut ja pyöritellyt pitkään, että uskallanko ottaa riskiä, mutta nyt sen tein. Muutin blogini nimen.

Aiempi blogini, Pölyä Pinnoilla on perustettu pian kolme vuotta sitten. Perustin blogin Bloggeriin, kunnes vuosi sitten hankin oman domainin ja siirryin käyttämään alustana WordPressiä.

Jo tuolloin olisi pitänyt jättää Bloggerin blogi omakseen ja jatkaa kirjoittelua WordPressin puolella täysin puhtaalta pöydältä eikä siirtää koko historiaa mukana.

Olen tässä viimeisen vuoden aikana turhautunut vanhempien tekstieni suhteen. Niissä on muotoilut miten sattuu eivätkä ne ole olleet uudelleen jaettavassa kunnossa ennen muokkauksia. Ja tästä syystä olen jakanut vain harvoja ja valittuja postauksia uudestaan 😄

Enkä yksinkertaisesti ole jaksanut käydä Bloggerin aikaisia postauksia yksitellen läpi ja turhautua lisää niiden muokkausten kanssa. Niitä kun sai ränkätä useampaan otteeseen, että asettelut asettuivat uuteen muotoon.

Uuden aikakauden alku

Tulen jättämään vanhan blogini olemaan sellaisenaan. Muistona. Edelleen pidän sen luettavissa, mutta nyt on kuitenkin aika hyvästellä Pölyä Pinnoilla -blogi ja samalla tietty aikakausi sen mukana.

Kirjoittaminen on tökkinyt pidempään. Koin, ettei oikein mikään ajatuksen virta enää istu vanhan blogini nimen alle ja postaukseksi asti.

Vaikka nykyinen elämäntilanteeni työssäkäyvänä, kahden pienen pojan äitinä johtaakin siihen, että pölyä kertyy pinnoille enempi vähempi, koin nimen silti tietyllä tapaa rajoittavana.

Monissa asioissa olen sellainen ihminen, joka jumahtaa siihen samaan ja vanhaan, totuttuun kaavaan, tuttuun ja turvalliseen. Teen tiettyjä pieniä muutoksia elämääni, mutta en uskalla enkä haluakaan tehdä radikaaleja ratkaisuja, vaikka joskus nekin olisivat tarpeen. Harkitsen asioita, en enää toimi niin paljon hetken mielijohteesta.

Siksi tämä blogin muutos tuntuu helpottavalta. Voin edes jossain asiassa elämässäni laittaa niin sanotusti haisemaan ja tietyllä tapaa aloittaa alusta. 

Tiedostan, ettei hakukoneet eikä välttämättä lukijatkaan tykkää tälläisistä muutoksista, mutta otan tietoisen riskin. Kerrankin.

Pelkkä Henna

Nyt voin olla se pelkkä Henna, jonka elämään kuuluu paljon muutakin kuin pölyä pinnoilla. Blogin uusi nimi antaa vapautta ja tilaa kirjoitella enemmänkin niistä mieleen tulevista pohdinnoista ja elämän kiemuroista.

Postauksissa itse perhe-elämä ja elämä lasten kanssa tulee toistaiseksi jäämään vähemmälle, jotain yleisiä kuulumisia tulen kirjoittelemaan.

On ollut tarkoitus kirjoittaa mm. miten meidän koululaisen ensimmäinen luokka on lähtenyt sujumaan ja miten meidän arki on tämän syksyn myötä muuttunut.

Tämä on varmaan aika luonnollinenkin polku. Että ensin lapset ja perhe-elämä ovat blogissa hyvin keskeisessä roolissa, kunnes ne pikkuhiljaa aiheina tipahtavat pois ja tilalle tulee jotain muuta.

Koen, että mulla on teille enemmän annettavaa tiettyjen pohdintojeni ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin osalta kuin äitinä, joka listaa parhaimmat vk-varusteet. Niin kuin olisin niitä koskaan listannut, mutta ehkä ymmärrätte pointin 😉

Blogin somekanavat

Facebookiin olen luonut uuden sivun, mutta instagramin jätin ennalleen, vaihtamalla vain nimen. Eli entinen @polyapinnoillablogi on nyt @_hennahelena_. Instassa tykkään tilistäni ja sille kertyneistä seuraajistani.

Jos joku mennyt julkaisu alkaa kovin ahdistamaan, saa sen aina poistettua. Instassa kuitenkin näkyy se reilu kahden vuoden historia ja tietty muutos, miten on esimerkiksi ihmisenä kasvettu. Instassa on myös enemmän paloja meidän arjesta ja paljon sitä hyvää mieltä, mutta myös elämän säröjä.

Blogin ja Facebook-sivun olen siis valmis aloittamaan alusta, mutta en instaa 🙂 Ehkä ristiriitaista, mutta näin tuntuu hyvältä.

Matka jatkukoon

Tästä on hyvä jatkaa uutta matkaa. Yritän pitää homman hyvin yksinkertaisena. Niin, että voin tarvittaessa kännykällä näpytellen kirjoittaa uuden postauksen ilman turhia kikkailuita.

”Keep it simple”, tätä olen nyt hokenut itselleni. En enää aio pyrkiä täydellisyyteen blogin tai sen kymmenien asetusten suhteen ja se on todellakin ok. Saan tänne kirjoitettua, lisättyä kuvia, yleisnäkymä on yksinkertainen. Teen tämän itselleni ja toivottavasti myös teille lukijoille helpoksi 🙂

Toivon ja olisin iloinen, että mahdollisimman moni teistä Pölyä Pinnoilla -blogin lukijoista löytäisi tännekin ja jatkaisimme matkaa yhdessä. Myös uudet lukijat otan enemmän kuin mielelläni vastaan.

 

Yrittänyttä ei laiteta.

 

Rakkaudella Henna

 

 

 

5

4 thoughts on “Uusi nimi, uusi alku

Vastaa